Geslaagd bezoek VMBO-leerlingen Boerhaavelaan

  Geslaagd bezoek VMBO-leerlingen Boerhaavelaan

  VMBO-Boerhaavelaan is gestart met verschillende proeven voor de invoering van een geheel nieuw onderwijsconcept. Een van de proeven is VMBO-leerlingen zo vroeg mogelijk laten kennismaken met het beroepenveld. Dit kan vorm worden gegeven door bedrijven en maatschappelijke instellingen te bezoeken. Het doel van deze activiteit en andere doelen van het concept is dat de leerling beter en gemotiveerder kan kiezen uit vervolgopleidingen, dan wel beroepsrichtingen.

  Als eerste stap hebben de leerlingen van het 1e leerjaar VMBO een vijftal bedrijven in het industrieterrein Roomburg bezocht. Het zijn ABS/DenElzen, Bas Neon, DZB, Infotheek en Zandbergen Slagerijen. Deze bedrijven ondersteunen van harte de nieuwe onderwijsbenadering van het VMBO-Boerhaavelaan. De ondersteuning heeft zich vertaald naar het openen van hun deuren voor de leerlingen. Ieder bedrijf heeft informatie gegeven over hun producten, welke beroepen worden uitgeoefend en welke opleidingen daar voor nodig zijn. Daarna zijn de leerlingen door het bedrijf rondgeleid en waar mogelijk konden ze een activiteit uitvoeren, gerelateerd aan een beroep.

  Als de proef voldoet aan de verwachtingen dan is het de opzet bedrijfsbezoeken door 1e jaars leerlingen met regelmaat te gaan organiseren. Gegeven het enthousiasme van de genoemde bedrijven gaan we ervan uit dat meerdere bedrijven hun deuren voor het VMBO-Boerhaavelaan zullen openen.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *